top of page

AGENDA

Psychodramadag Stress & Straling

Datum volgt. 

Laat ons weten wanneer je interesse hebt!

Wil jij het thema straling op een nieuwe manier onderzoeken? Niet door te praten maar door te ontdekken en zélf te ervaren? Dan is deze dag wellicht bedoeld voor jou.

In de ochtend nemen we de tijd om kennis te maken en af te stemmen op het thema Stress & Straling.

In de middag onderzoeken we onze relatie met straling, of en hoe deze op ons inwerkt en wat dit met ons doet. We ontdekken onze uniciteit hierin, onze overeenkomsten en verschillen met de ander.

 

Deze dag nodigt uit om niet alleen je hoofd, maar je hele lijf bij het onderwerp Stress & Straling te betrekken. Je lichaam is immers bijzonder wijs. De gebruikte methoden en technieken komen uit Psychodrama, een ervaringsgerichte therapievorm waarbij spontaniteit, spel en authenticiteit gestimuleerd worden om jezelf te ont-dekken en je leven meer van jou te maken. 

Neem contact op voor meer informatie en/of aanmelden. Wil je meer weten over de effecten van straling op de mens, lees dan het boek 'De draadloze kooi. Ziek van elektrosmog'.

* BUTEO SILVA is een stralingsarm bos. Mobiele telefoons en andere draadloze apparaten worden geweerd of staan offline.

Open Bosdag

Zaterdag 

23 maart 2018

12:00u - 16:00u

Wil je BUTEO SILVA met eigen ogen zien en ervaren? Ben je benieuwd naar ons bos en wat we daar doen? Wil je kennis maken met het team? Kom naar de Open Bosdag en ontdek het zelf!

Er is deze winter veel gebeurd in het bos. Veel bomen zijn gekapt en nieuwe zijn aangeplant, vooral veel dennetjes. Een nieuwe shelter, een nieuwe vuurplaats, een extra stukje bos ontgonnen en omgedoopt tot ´de boeg´, zelfs een 'poepdoos' en een heuse 'plascirkel'.

 

Het begin van de lente, een mooi moment om de wereld te tonen hoe ons bos erbij staat.

Daarnaast zijn er ook dingen te doen. Al eens een accukettingzaag uitgeprobeerd of 'lekker traditioneel' hout hakken? Het kan tijdens de Open Bosdag. Kinderen kunnen onder begeleiding hun eigen houten spatel of wandelstok snijden.

Laat ons weten dat je komt. Dan zorgen wij voor koffie, thee en kampvuur!

Let wel: Buteo Silva is een stralingsarm bos. Voor de gezondheid van onze gasten en medewerkers graag mobiele telefoons e.d. thuis of in de auto laten.

Back to Basic Bosdagen

Zaterdag 24 Augustus 2019

Gedurende de week houden ons bezig met school, werk, sport, gamen en onze mobiele telefoon. In die dagelijkse sleur staan we helemaal niet stil bij hoe vanzelfsprekend alles is, van boodschappen doen voor het avondeten tot het aansteken van het fornuis. Op zaterdag 24 augustus zetten we de knop om en gaan we van 10.00 uur tot 16.00 uur genieten van de natuur! Groene Loper Almelo organiseert samen met Bushcrafters Johan de Ruyter en Merijn Knippers én Erve de Wateregge een onvergetelijke dag voor jong en oud. Bij Bushcraft gaat het om je thuis voelen in de natuur en die natuur zien als een enorme voorraadkamer gevuld met eten, drinken, slaapplaatsen en natuurlijke geneesmiddelen. Het lijkt iets voor de doorgewinterde kampeerder en buitenmens, maar deze Bushcraft-dag is voor iedereen geschikt. Zowel voor vader, zoon en /of dochter als voor moeder, zoon en/of dochter. En natuurlijk ook voor fitte opa’s, oma’s en kleinkinderen. Hoe leuk is het om samen met je zoon of dochter een dag terug naar de natuur te gaan?! Tijdens deze Bushcraft-dag leer je, onder begeleiding van een doorgewinterde Bushcrafter, vuur maken zonder lucifers en boven dat vuurtje ga je vervolgens je eigen eten bereiden. Ook leer je hoe je veilig kunt werken met een mes. Door deze activiteiten zal je meer begrijpen, meer zien en vooral meer gaan houden van de natuur en het echte “outdoor” leven! Samen gaan we ervoor zorgen dat jullie vaker van de gebaande paden af willen wijken en even terugkeren naar de natuur. Waar jullie te allen tijde je eigen avonturen kunnen maken en beleven. Ook gaan we met stoere landrovers naar het bos om daar allerlei handigheden te leren, die op je verdere levensweg zeker van pas zullen komen. We organiseren deze dag op “Erve de Wateregge” in het buitengebied van Almelo. Prijs per tweetal (vader/zoon, vader/dochter, moeder/zoon etc.) is € 50,00 incl. een mes en een firesteel, eten en drinken, een stoere pet en een geweldige ervaring om mee naar huis te nemen! Geef je snel op, want vol is vol.

Programma:

10.00 uur  Ontvangst op Erve de Wateregge en aanvang van het programma. ca. 16.00 uur einde

Aanmelden is vereist, en kan hier!

Digitale Detox Dagen

Donderdag 

30 mei t/m 

zondag

2 juni 2018

Meer info volgt.

Wij staan open voor suggesties!

  

Heb je zelf een idee of activiteit voor in het bos, neem dan contact met ons op.

OpenBosdag
bottom of page